Det blev en svår lördag

Allt såg perfekt ut. Solen sken, humöret var gott och huvudstaden låg för våra fötter. I varje fall fram till matchstart. Sedan blev det svårare. HJK blev för tuffa och vann med 2-0 i en match som de i stort sett kontrollerade. Så kan det vara. Idrott är tufft och den starkaste vinner men det kommer nya matcher och nästa gång vinner vi!

Bedrövligt var det också att Robert Helenius förlorade den titel han kämpat så hårt för. Istället för att vara bland de tio främsta boxarna i världen får han göra en omstart vilket inte behöver vara dåligt. Bara annorlunda. I all mänsklig verksamhet ingår att man inte alltid lyckas. Då är det bara att försöka igen.

Andra som måste försöka igen är delar av den grönvita hejaklack som följde med till Sonera Stadium i går. Mycket blev fel. GMM och Grönvitt är kända för att ha Finlands främsta fans. Så var det inte i går. Ramsorna man sjöng var respektlösa, nedvärderande och så långt från sportslighet man kan komma. Om det faktiskt är på väg att skapas en sådan supporterklubb på Åland är jag besviken och ledsen.
Inför matchstart i Helsingfors.
Fantastiskt tifo inför matchen. Etthundrafemtio kvadratmeter IFK! 
Här blev det fel. Från delar av denna skara skanderades ramsor som i vart fall jag inte hört tidigare från grönvitt.

Kommentarer

Populära inlägg