Gryningspyromanen fri i dag

I dag blir Gryningspyromanen Ulf Borgström en fri man igen. Om detta intervjuas David Widlund i Aftonbladet Live. Jag har tillsammans med David skrivit en bok om denna märklige och skrämmande man som under mycket lång tid misstänks ha plågat södra Sverige med anlagda bränder. Han dömdes endast för ett fåtal av dessa bränder som uppskattas ha kostat samhället över en miljard kronor. Vi har också upprättat en hemsida där vi kartlagt det mesta som sagts och skrivits om denne man som betraktas som lika delar geni och mordbrännare. Här kan man också köpa boken.

På denna blogg har jag genom åren berättat mer om arbetet med boken och alla de föreläsningar vi gjort där vi berättat om vad som skapade samhällets fiende nummer ett som han kallades.

Just nu står alla berörda myndigheter på tårna inför vad som komma ska. Väldigt få tror han kommit på bättre tankar under de drygt fem år han tillbringat i fängelser efter branden i Ystad i december år 2010.
Så här ser pocketupplagan ut av boken.

Kommentarer

 1. Ulf Gryningspyromanen Borgström7 juni 2016 kl. 15:09

  Den bästa bok jag läst!
  Det är en gåta för mig hur författarna kan känna mig så väl utan att någonsin ha träffat mig.
  Mitt privatliv och mitt privata jag beskrivs utomordentligt precist.
  De är så välinsatta att man skulle kunna tro att de levt mitt liv.
  De händelser som beskrivs, beskrivs så väl att till och med jag tror att de hänt.
  Inte att förglömma är polisens ypperligt goda arbete för att möjliggöra bokens tillkommst.
  Alla måste ju förstå att allt jag säger i förhör och rättegångar är sanningen och inget annat än sanningen, det är just därför bokens beskrivningar av min person är så träffande.

  Radera inte detta utan att fråga mig om lov, vänligen Ulf Gryningspyromanen Borgström

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg