tisdag 26 april 2016

Gryningspyromanen fri i dag

I dag blir Gryningspyromanen Ulf Borgström en fri man igen. Om detta intervjuas David Widlund i Aftonbladet Live. Jag har tillsammans med David skrivit en bok om denna märklige och skrämmande man som under mycket lång tid misstänks ha plågat södra Sverige med anlagda bränder. Han dömdes endast för ett fåtal av dessa bränder som uppskattas ha kostat samhället över en miljard kronor. Vi har också upprättat en hemsida där vi kartlagt det mesta som sagts och skrivits om denne man som betraktas som lika delar geni och mordbrännare. Här kan man också köpa boken.

På denna blogg har jag genom åren berättat mer om arbetet med boken och alla de föreläsningar vi gjort där vi berättat om vad som skapade samhällets fiende nummer ett som han kallades.

Just nu står alla berörda myndigheter på tårna inför vad som komma ska. Väldigt få tror han kommit på bättre tankar under de drygt fem år han tillbringat i fängelser efter branden i Ystad i december år 2010.
Så här ser pocketupplagan ut av boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

100 dagar kvar – jag är redo

I dag är det 100 dagar kvar till höstens lagtingsval och jag står till förfogande, starkare och helare än någonsin. Från att ha varit en nov...