Bra möten i Bryssel

I samband med Brysselbesöket i veckan träffade vi bland andra europaparlamentarikern Fredrick Federley (C) som är en varm Ålandsvän och stödde valet av Mats Löfström till riksdagen i fjol. Från Centerns sida vinnlägger vi oss om att odla kontakter i utvecklandet av Åland och självstyrelsen, på samma sätt som när vi nyligen mötte Finlands statsminister Juha Sipilä i Helsingfors och när Annie Lööf kom till Åland.

Ska man nå framgång i utvecklandet av samhället krävs massor av kontakter och förtroendefyllda möten. Det får man aldrig glömma. Management by email och Facebook når sällan ända fram.

Här följer ytterligare några Brysselbilder, sedan byter vi fokus!

En inspirerande kväll på restaurangen Beer Factory, några stenkast från Europaparlamentet. Från vänster Veronica Thörnroos, Fredrick Federley, Jenny Schuhmeister, Mikael Lindholm, Britt Lundberg, Alfred Askeljung och Jörgen Pettersson. (Foto: Martin Andersson)
Den här dagen var det upprörda protester från europeiska jordbrukare som ledsnat på den förda politiken och tog köttdjuren till stan.
Uttalandena avlöste varandra och folk stannade till för att lyssna.
Ibland sägs det i den mest uppgivna debatten att hela Bryssel är fyllt av svin och den här dagen stämde det alldeles bokstavligen. 
Ålänningar på plats i den europeiska huvudstaden. 
En av många pampiga byggnader där Europa administreras från.
Några av de femhundra traktorer som körde in i Bryssel.
När folk lämnar sin vardag för att protestera i Bryssel är det nog skäl att ta det på allvar.


Kommentarer

Populära inlägg