En tjurig Ålandsbild

Mina kompisar på morgonpromenaderna är förutom en liten svart hund de köttdjur som betar i skogen på Möckelö. Det är en fröjd att se dem komma som blyga kalvar i början av sommaren för att sedan växa och växa och växa. I takt med att de blir större ökar självförtroendet och i dag tar jag mig en liten pratstund med dem var morgon utan att de lägger benen på ryggen. Än så länge tycks de lyckligt ovetande om att deras öde inte är det bästa. De slutar så småningom på tallriken, förhoppningsvis på någon av alla de otroliga restauranger som finns runtom på Åland. Det är härproducerat på riktigt och en viktig del av den Ålandsbild vi försöker skapa. Mat ska vara friskt och råvarorna ska skötas om.

Tjurarna i Möckelö är i dag flera hundra kilo tunga och ser lyckliga ut där de går och håller terrängen snygg. Det är sinnebilden av Åland för mig. Världens bästa vardag ska ge utrymme för styrka och snällhet, i samma förpackning.
Bill och Bull heter de kanske inte men fina, snälla och starka är de i ovetskapen om vad som så småningom livet deras leder till.

Kommentarer

Populära inlägg