I dag gäller bara seger

Vaknar i Helsingfors tillsammans med över femhundra ålänningar på väg mot årets i särklass viktigaste fotbollsmatch. Fartyget heter Gabriella och är avstampen mot en cupseger! Det ska ske i Valkeakoski där IFK Mariehamn ställs mot FC Inter i den Finska Cupen. Segraren vinner inte bara ära och berömmelse utan också en himla massa pengar.

Min känsla är god. Om det är något IFK kan hantera är det viktiga matcher. Jag har följ laget med stor noggrannhet och hängivenhet under många år och är djupt tacksam för alla upplevelser jag fått dela, den glädje som fått mig att växa och de förluster som först känns som slutet och sedan förvandlas till ytterligare ett steg på vägen mot framtiden.

Fotboll är en del av de dagar som formar livet. Jag har vid olika tillfällen lyft fram Hela Ålands lag som ett gott exempel på långsiktighet, mod och stor envishet. När det gäller fotboll är det som med allt annat. Den som orkar längst, vinner. Några exempel:

• Storsegern i semifinalen mot HJK, den finns där för alltid.
• Drabbningen mot Inter Baku som var smärtsam men fantastisk. Snart är vi där igen, i Europa där vi hör hemma.
• Sommaren som hade allt, särskilt när vi krossade FC Inter på deras hemmaplan i Åbo.

I dag är lagkaptenen Jani Lyyski och alla de andra spelarna redo för strid. Det lovade han i en förhandsintervju med mig i går. Jag säger som han: ”Unleash Hell!” Nu ska vi visa åboborna vem som bestämmer i Finland. Forza!

Så här vill jag se laget i dag, tätt och glatt och omöjligt att rå på. (Foto: Ålandstidningen)

Kommentarer

Populära inlägg