Konst och sopor i Bryssel

Tillbringade första delen av veckan i Bryssel och försökte begripa hur strukturer skapas, upprätthålls och förändras. Jobbet är inte enkelt. Hur duktig man än är handlar det om femhundrasju miljoner människor i tjugoåtta medlemsländer. Med tanke på hur svårt det ibland kan vara att komma framåt på Åland med tjugoniotusen invånare tornar EU upp sig som oöverstigligt.

Men det får det såklart inte vara. Fredsprojektet EU är vid liv och nödvändigt för att skapa en fredlig värld. Ju färre som krigar, desto längre lever vi. Simple as that.

Om EU har det handlat många gånger i denna blogg. Läs gärna mer här:

Ålands förhållande till det övriga Europa.
Nordens förhållande till EU.

Häng med på en tur som börjar försiktigt, fortsätter till världens coolaste parlament och avslutas med ett besök i självaste NATOs politiska högkvarter. Men glöm inte bort att njuta av helgen.

Utsikten från hotellrummet var kanske inte direkt omtumlande. Fast en bra byggkran ska man inte underskatta, den är ett fantastiskt verktyg när det gäller tillväxt.
I Bryssel är sophanteringen väldigt manuell och har inget som påminner om Mise. Fast det verkar funka ändå, gatorna och omgivningarna är rena och snygga.
Selfie på löpband har aldrig tidigare hänt men nån gång måste ju vara den första! Att det är suddigt beror naturligtvis på farten.  Med tanke på hur vardagen kan te sig gäller det att vara i form!
Nej, det är inget konstigt med detta, bara ett exempel på offentlig konst som väldigt mycket påminner om gatukonsten i Örebro!

Kommentarer

Populära inlägg