Nu är det klart för jakt

Höst är arbete, skörd, mörkare kvällar, kräftor och, framför allt, jakt! I kampen för ett hållbart samhälle hör beskattning av naturens eget överskott till en av de viktigare delarna. Dessutom är jakt gemenskap, spänning, frisk luft och, ibland, hårt arbete. Jakten sker i olika sammanhang och på olika platser men är i alla sammanhang det kitt som sätter fart på samtal och vänskap. Det kan till exempel vara hundjakt eller så är det lagtingets jaktklubb eller fladdermöss och hackspettar

I Överby jaktlag ägnade vi oss häromkvällen åt att fixa till och flytta om bland de många jakttorn som genom åren rests på olika platser. Det är tungt även normala år men alldeles extra denna sommar. Vi släpade och drog, spikade och hamrade, måttade och svor (ibland). Fyra timmar senare var tornen fixade och därmed kan jaktsäsongen börja på riktigt. Jag ser fram mot ensamma timmar och spänningen då det hörs rörelser i skogen. Och såklart rådjursmiddagarna, man är ju bara människa!

Redo för arbete. Innan jakten kan börja måste grejerna skötas om. Det såg det här tappra gänget till. Från vänster Johan Aller, Rune Karlsson, James Henderson, Macke Landström och Kristian Aller.  
En bra traktor och en skicklig förare i Roy Karlsson är oumbärligt då tunga torn ska flyttas från en plats till en annan.
Så här fint kan det se ut när det är färdigt.
Och har man fyrhjuling med sig slipper man ibland promenera!

Kommentarer

Populära inlägg