Degersand, en åländsk skatt

Om man gör något tillräckligt bra hittar folk fram. Svårare än så är det aldrig och denna sommar har jag bekantat mig med några sådana platser där entreprenörer har bestämt sig för att skapa något unikt och öppnat folks ögon för möjligheter. Ett exempel är Havsvidden i Geta där ett litet paradis vuxit fram på karga klippor. Det är utmanande, svårsålt, knepigt att ta sig till men väl där något fullständigt unikt att lägga till sin upplevelselista.

Ett annat exempel är Ålands just nu hetaste badstrand, Degersand i Eckerö. Det är med åländska mått mätt långt att ta sig dit, i vart fall från Mariehamn. (Ålänningar är alltså extremt bortskämda när det gäller avstånd och tycker fyrtio kilometer ligger på månens baksida...) Ändå är det här stadsborna och alla andra flockas i dessa sista skälvande och skimrande sommardagar. Jag låg där och stekte ett par timmar i onsdags och häpnades över känslan att vara någon annanstans än på Åland.

Jag lyssnade till ryska, finska, engelska, estniska och några andra sollapande besökare och gladdes åt entusiasmen i deras röster. I anslutning till den allmänna stranden finns också Qampingen vilken ytterligare förädlat upplevelsen på denna otroliga havsstrand.

Om ni bara har en chans, ge er iväg ut till Eckerö och njut av solen, vågorna, sällskapet och havet.

Degersands havsbad är en upplevelse utöver det vanliga!

Kommentarer

Populära inlägg