Tillbaka till beachen

Sommaren som väl får anses vara över har varit fantastisk och nu väntar en utmanande höst med såväl prövningar som möjligheter. Då är det fint att ha en helg som den gångna att tänka tillbaka på! Bland mycket annat har det ordnats B7-tävlingar på Åland där skolungdomar från fem öar från Östersjön tävlat i olika sporter: På plats har varit Åland, Ösel, Dagö, Gotland och Öland. Bornholm och Rügen kunde inte komma.

Även entusiaster som lämnat skolan bakom sig fick vara med på ett hörn. Själv var jag domare då B7-spelens deltagande öar drabbade samman i beachvolley vid Mariebad. Det var härligt väder, god atmosfär, spännande matcher och en välskött organisation. Precis som då världscupen i beachvolley kom till stadenB7-spelen väckte många minnen hos mig; vänskapen, dramatiken, festerna och allt annat. Ölands ledare hyllade också tillställningen i en intervju i Ålands radio.

Livet bland beachvolleyspelarna fick mig också att längta tillbaka till tider som varit. Hösten år 2012 kommer för alltid att vara ett väldigt starkt minne hos mig och ett exempel på vad samarbete över gränserna på riktigt kan åstadkomma. Vi gjorde mycket på hemmaplan med Mari i spetsen men utan våra kompisar från Smedjebacken, Mika & Co, hade vi stått oss slätt.

Ha en bra arbetsvecka för nu rullar nämligen karavanen vidare! I dag och under resten av veckan väntar, för min egen del, heldagsmöten med landskapet Ålands finans- och näringsutskottinfrastrukturnämnden och en massa annat. 
Här är en bild från invigningen av B7-spelen på Wiklöf Holding Arena senaste torsdag. Fem öar deltog.
På sandplanerna vid Mariebad träffade jag Ösels succécoach i volleyboll, Ene Kask. Hon är lagledare och tränare för Ösels damlag i NatWest Island Games (öspelen) och har varit med om fler öspelsguld än troligen någon annan. Hon laddar just nu för nästa år på Jersey! 
Det var god atmosfär och fina prestationer då beachvolleyspelarna gjorde upp och utsikten från Mariebad slår i stort sett allt annat.
Här är de åländska killarna som försvarade Åland i B7-spelen. Från vänster Robert Guildford, Oskar Flodin,  Isac Wasström och Emil Svensson. Vid sidan av de egna matcherna var de dessutom oumbärliga i administrationen av hela turneringen.

Jens Wickholm och Jacob Saurén gjorde reportage med de åländska beachspelarna som snällt radade upp sig. Övre raden från vänster: Lina Jylhä, Amanda Karlsson, Emmely Kalvik, Oskar Flodin, Isac Wasström och Emil Svensson. Nedre raden från vänster Karolina Kinnunen, Emmely Kalvik och Robert Guildford.

Kommentarer

Populära inlägg