Denna dag är den bästa

Kom regn, kom sol, kom storm. Det gör absolut ingenting för denna dag är omöjlig att förstöra. Det är examensdag och studenterna från Ålands lyceum går för sista gången ut från den skola som på så många sätt format deras vardag och gjort dem klara för livet.

Jag minns min egen studentdag som dagen som aldrig tog slut. Vi var modiga och smarta och odödliga. Alla dörrar stod öppna, alla glas var fyllda och borden dignade. Det var en av dessa fester som för alltid stannar kvar i medvetandet.

I dag är det dagens studenters tur att vara med om samma sak. Jag ska stå vid sidan av och se till att glasen är fyllda och maten god. Precis som mina föräldrar gjort för mig och så vidare. Vi ska sjunga för den framtid som står med vita mössor framför oss och denna dag ska aldrig få ta slut. Kom regn, kom sol, kom storm. I dag är vi ostoppbara.

En dag som denna är den finaste av dagar. Så här kommer det att se ut i dag, i går och i morgon. (Bilden har jag lånat av Nya Åland.)

Kommentarer

Populära inlägg