Sossar vill sälja Kobba klintar?

Stadsfullmäktigekväll i går. Check. Ånyo överraskad av de så kallade socialdemokraterna som sitter med i vår lilla församling. Check.

Men först en kort bakgrund. Mariehamns stad sitter lite pyrt till på den ekonomiska fronten.  De beslutsfattare som stått vid rodret de senaste decennierna har haft hål i de fickor där pengarna legat. Det ska vi som nu sitter där reda ut så våra barn slipper betala lånen den dag de blir stora – barnen alltså.

Sosseidé: Sälj Kobba klintar!
Röd oreda. Först kommer en socialdemokrat med idén att Kobba klintar ska säljas.  Sedan frågar en partikamrat om detta verkligen kan stämma... Vi andra sitter tysta och undrande med förvåningens finger i häpnadens mun.
För att få balans i ekonomin har stadens fullmäktige bestämt sig för att sälja några av stadens fastigheter, sådana som i dag inte behövs för stadens egen verksamhet. Det är både rimligt och nödvändigt, pengarna som kommer in ska sedan användas för att korta av de befintliga lånen som är alldeles för höga. I det sammanhanget har Kobba klintar aldrig nämnts innan vännen, stadsstyrelseledamoten och sossen Karl-Johan Fogelström, en annars enastående människa och regeringskollega i lagtinget, skriver att Kobba klintar ska säljas. Detta inlägg kommer såklart ganska överraskande för alla andra, eftersom frågan aldrig varit på tal.

Och som grädde på det så kallade moset ställde Kalles partikollega en fråga om detta stämmer vid gårdagens fullmäktige! Hon möts av svaret nej. Försöker förtvivlat förstå den röda logiken men misslyckas hela tiden. Måste försöka ännu hårdare.

Nej till vänstertrafik
Det vore alldeles för besvärligt för Åland att som enda region i Norden gå över till vänstertrafik.
Sist och slutligen vill jag bara tillägga att jag bestämt motsätter mig införandet av vänstertrafik på Åland. Dels sitter rattarna på dagens bilar på fel sida och dels blir det oerhört komplicerat när vi får hit turister eller själva åker på bilsemester. Tänk bara villervallan ombord på färjorna! (Undrar nu hur länge det tar innan någon ställer frågan hur långt ärendet kring vänstertrafik på Åland avancerat...)

Kommentarer

Populära inlägg