Nya tag för kära IFK

I går höll den nya IFK-styrelsen sitt första möte under den nye ordföranden Robert Söderdahl. Han skötte det med bravur. Runt bordet satt åtta styrelsemedlemmar samt vd Peter Mattsson, alla fast beslutna att fortsätta kämpa för att Hela Ålands lag även i fortsättningen ska finnas i den högsta ligan.

Styrelsemedlemmarna ställer upp ideellt. Det är generöst och nödvändigt. IFK Mariehamn Ab är ett bolag som har det synnerligen kämpigt ekonomiskt sett. De två senaste åren har i finanskrisens spår tärt hårt på kapitalbasen. Dessutom sätter den allmänna lågkonjunkturen sina spår både i reklamförsäljning och publikintäkter. Sådant är livet. Man måste hela tiden kämpa lite mer och hitta nya vägar att gå. Sport och idrott beskriver livet och vardagen. Allt handlar om att ständigt sträva framåt och vilja mer. Det har människan i alla tider gjort och ska i alla tider fortsätta göra. Den här generationen har det bättre än den förra och nästa ska ha det bättre än vår.

När det gäller IFK är målet det samma. Vi ska alltid försöka lite hårdare och vara lite smartare. På alla nivåer. För när man är liten i en stor värld måste man helt enkelt synas och höras lite mer. IFK utgör i dag Ålands och Mariehamns i särklass starkaste varumärke när det gäller synligheten i Finland. Det förpliktigar till att försöka ännu lite hårdare. För att ge upp är i livet eller idrotten aldrig ett alternativ. Man ska ägna sig åt att leva, inte åt att dö.

I kväll är det supporter-Kickoff på dartklubben. Berättar mer om den festen i morgon!

Nostalgifilm!

Kommentarer

Populära inlägg