En ny spännande vecka

Möjligen står vi nu på själva tröskeln till våren. Med lite tur kan denna färska köldknäpp vara finalen på vintern. Fast å andra sidan är det där med köld inte så illa det heller. Isarna är just nu magiskt vackra. Drog i går runt hela Slemmern på skridskor och kan inte på rak arm komma på något som är lika vackert som ett fruset hav. Åland söker affärsidéer. Isarna och långfärdsturerna måste vara en sådan möjlighet. Det finns inte många liknande upplevelser i världen som kan mäta sig med att skrinna från ö till ö över spegelblanka isar.

Skrinnandet blev en bra avslutning på lagtingets lediga period. I dag börjar allvaret på nytt med bland annat en lag som ska möjliggöra användandet av Segway i trafiken. Dessutom ska den så kallade GMO-lagen upp till beslut, Ålands förhållande till EU ska diskuteras liksom många andra saker. Bland annat blir det snart stopp för skatteflykt till Mauritius!

I kväll ska också stadens infrastrukturnämnd mötas i den flotta byggnaden som utgör Tekniska verkens högkvarter. Det är mycket att läsa in sig på, inte minst hur Pommern ska hanteras i framtiden!

Ha en fin arbetsvecka. Och grip ögonblicket, leta upp skridskorna och ge er ut på isarna. Denna vecka kommer aldrig mer tillbaka.

Isarna runt Åland är nu både starka och släta och därmed som gjorda för långa utfärder. Det finns faktiskt nästan ingenting som går upp mot en tur över frusna hav.

Kommentarer

Populära inlägg