Tur att snillena är borta

En dag som denna går tankarna bland annat till den gamle kanaljen Albert Einstein. Det är nog tur att han slapp se 1+1=2 övningarna på Facebook. Eller kanske mest den efterföljande debatten, som hade fått honom att bryta samman. Kanske hade han helt släppt tanken på att försöka få populasen och människorna att begripa e=mc2.

Min gamle matttelärare Stor-Frippe hade inte heller varit så värst imponerad över kunskapen i reguladetri i landskapet och nationen. Hade han tvingats uppleva Facebook hade han lämnat den svarta tavlan vid lyceet och återvänt hem till sitt jättemeccano för att aldrig mer undervisa. Jag hade den stora förmånen att träffa just Stor-Frippe för ett decennium sedan. Då hade han varit pensionär rätt länge och ägnade dagarna åt att lösa Fermats problem, räkna lite på universums tillkomst och konstruera ännu större meccanoskapelser. Själv hade jag fullt upp med att skapa den perfekta mockarutan.

Som tur är finns det dock fortfarande liv bortom 1+1-0-problematiken, Båda snillena hade veckat sina pannor så djupt som bara de kunde över den senaste nyheten att ljuset inte alls är snabbast i universum. Undrar just hur Facebook ska tackla detta?

”Vad jag tycker om att man fått sådan fart på några små partiklar att de går snabbare än ljuset? Gissa.”

Kommentarer

Populära inlägg