Nu närmar sig eurogeddon

Denna söndag den första advent är en dag när det blåser kallt om knutarna. Bokstavligen på utsidan där kvällstidningarna når helt nya höjder när det gäller stormrubriker. Monsterstorm, mördarvågor, dubbelkaos, extremväder, ras och elände. Precis som om väder skulle vara något nytt i vår herres hage.

Besvärligare är då att det gamla miljömålet om att jordens medeltemperatur inte ska öka med mer än 2 grader inte längre går att nå. Det nya målet är 3,5 grader. Det är ett bevis på att människan i det stora hela ger katten i allt vad miljö heter så länge teven funkar och det är 21 grader inomhus. Design går alltid före miljö.

Och ännu lite besvärligare är att The Telegraph nu avslöjar att de brittiska topp-politikerna verkar ha gett upp hoppet om euron som framtidens valuta. I största diskretion har den brittiska regeringen bett sina ambassader runtom att förbereda för en valutakollaps och se till att det brittiska medborgarna kan förses med riktiga pengar, alltså drottningens pund. Det är det första konkreta exemplet på vad som kan komma att ske. Jodå, det har ett namn också: Eurogeddon kallas det.

Och då, mina vänner, ska vi börja jobba, om inte förr.

Det saknas i varje fall inte utmaningar denna första advent!
Men i dag är också första advent vilket vi självklart inte får glömma bort. Om fyra veckor är det juldagen. Detta är årets finaste tid på många sätt. Det är nu man ska umgås och tänka de fina tankarna man annars ibland glömmer bort.

Kommentarer

Populära inlägg