IFK är redo för drabbning

Lika säkert som att tussilagona snart blommar i våra diken ordnade IFK-supportrarna med Sune Eriksson i spetsen årets kickoff i går kväll i Alandica. Det blev en gemytlig, skrattfylld och förväntansfull kväll. Precis som det ska vara när goda vänner kommer loss. Mycket av gårdagskvällen handlade förstås om fjolårets ligacupseger och årets kommande triumfer. Det ser lovande ut.

Under kvällen avslöjades också att IFK skrivit ett treårskontrakt med Mariehamnssonen Joel Mattsson vilket visar på framtidstro och övertygelse om kraften i det egna materialet. Just nu finns tjugoen kontrakterade spelare och ett farmaravtal med FC Åland vilket bland annat öppnar för nya framträdanden av Rezgar Amani och andra.

Under kvällen kom även hälsningar från tidigare IFK-spelare i form av Otso Virtanen och Luis Solignac vilka både väldigt tydligt visar IFK:s ställning även bland de som lämnat klubben. Det är ett styrketecken att hålla goda kontakter med som gått vidare i sina karriärer.

Årets förväntningar kretsar mycket kring spelet i Europa League vilket blir en av den kommande säsongens höjdpunkter och något som lyftes av alla spelare. Förra gången IFK testade isen i Europa blev resultatet en bragdmatch men även några svåra skador. Den här gången är vi ännu bättre förberedda!

Till sist fick den illustra skaran ligalegender två nya medlemmar i form av Mikael Sundström (nummer nio) och nuvarande tränaren Peter Lundberg (nummer tio).
Jan ”Keegan” Mattsson gjorde vad han brukade och satte fart på gänget med skön sång och inlevelsefullt uppträdande.
Backlinjen med kapten Jani Lyyski är redo att inte släppa en enda djävul över bron när säsongen börjar.
Med alla dessa mittfältsmotorer kan ingenting gå fel.
På topp väntar Brian Span och Aleksei Kangaskolkka med flera. Kangaskolkka vill gärna hålla sin målproduktion där den är just nu, han har gjort hälften av alla mål i denna säsongs tävlingsmatcher!
Här är de supportrar som hade bäst koll av alla på fjolåret. När dammet till sist lade sig stod Ingvar Darnemo där som ensam segrare (trea från vänster i bild).

Kommentarer

Populära inlägg