Möte med Torvalds

Gårdagen gick till möte med EU-parlamentarikern Nils Torvalds som just nu är på Åland och berättar om aktuella frågor. Det blev ett samtal om fisk, vårjakt, vapenlagar och mycket mer.

Man förväntar sig till exempel en folkomröstning i Storbritannien redan i vår eller sommar. Frågan om framtida EU-tillhörighet ska då avgöras av alla britter. Det kan bli spännande då opinionsundersökningar ger vid handen att trettio procent av befolkningen inte ens vet om att landet är med i EU...

Just nu leder Exit-sidan med nio procentenheter före Stanna kvar-sidan. Det liknar i mycket situationen i Skottland före deras omröstning om självständighet eller inte som Nej-sidan till sist vann ganska klart.

Mest uppehöll vi oss vid Ryssland och dess (och vår) framtid. Den ryska björnen är sargad till följd av det låga oljepriset och dess oberäknelighet därför större än tidigare. Till detta osäkra läge ska sedan sättas den flyktingstorm som drabbat Europa och som ser ut att tillta till följd av ytterligare och massiva bombningar i Syrien.

Förhållandet oljepris, ryska presidenter och fientliga tillslag är intressant och tankeväckande. Förra gången oljan peakade gick Sovjet in i Afghanistan. Senaste peaken slutade med annektering av Krim halvön...
Mot den här bakgrunden ska det bli skönt att prata fredligare saker i dag då det vankas Forum för samhällsutveckling vilket är ett resultat av det hållbarhetsbetänkande som jag hade nöjet att hantera för något år sedan.

Kommentarer

Populära inlägg