Hurra för radion i dag!

Det enda som är värre än oljud är tystnad. Om vi utgår från det är det lätt att stämma in i hyllningarna av radion denna World Radio Day som löper över hela världen.

I veckan som gick satt jag och körde bil genom Sverige och lyssnade på P1. Nej, det gör jag inte så ofta annars men på långkörningar nästan jämnt. Där höll Täppas Fogelberg låda i ett program som heter Ring P1 och är lysande till sitt upplägg. Folk ringer in och pratar bortsprungna kattor, parkeringsböter, Syrienkrisen, matsvinn, skattesatser och precis allt annat som gör livet levande. Täppas inte bara lyssnar utan vrider, vänder och argumenterar. Ibland väldigt brutalt men alltid uppriktigt och väldigt friskt.

Här kan du gå in och lyssna och njuta.

På Åland har vi en public service-radio och ett privat alternativ. Det är mycket bra. Mångfald är bättre än och så vidare. Ålands radio som är det allmänna alternativet har genomgått några hårda år men har nu tack vare fast ledarskap och en tydlig vision tagit sig samman och tycks på bettet igen. Steel FM som är den privata radiostationen ska såvitt jag begriper lyfta sig rejält denna vår och det ser jag fram mot. Nyförvärvet Fredrik ”Frippe” Granlund kan mycket väl bli Ålands ”Täppas”. Frippe har hygglig allmänbildning, han är snabb i repliken och orädd. Det där kan bli hur bra som helst!

#worldradioday

Med den här loggan firas World Radio Day i dag den 13 februari.

Kommentarer

Populära inlägg