Bättre scent än aldrig

Ja, jisses, så var premiären i standupbranschen avklarad. Inför fullsatta läktare på Ålandsmässan fick jag mina minuter av berömmelse och chans att göra mina första stapplande humorsteg offentliga. Det där med att ställa sig på en scen och försöka locka folk till skratt kan vara något av det läskigaste som finns och just därför måste det göras. Utmaningar är till för att acceptera.

I mitt anförande försökte jag förklara varför jag har gjort som jag gjort och valt som jag valt. Detta ska läsas mot bakgrund av att det är ett kåseri mer än en dokumentär. Ha en fin måndag
För drygt tre år sedan befann jag mig på ett jobb som var så långt ifrån humorbranschen man kunde komma. Jag knegade i tidningsvärlden och ni vet hur det är där, det roligaste var när det inte var så roligt... 
När såg ni till exempel senast en rubrik som gjorde er riktigt glad? Eller förresten… nu är jag orättvis. Häromdagen stod det faktiskt ordagrant: ”Nu ska skolbussen inte glömma barnen” – och det är ju såklart ett steg i rätt riktning!

Jag insåg att detta inte längre passade mig och hoppade av tidningen och landade i humorns högborg på Åland – lagtinget. Den platsen jag dittills beskrivit som en förvaringsplats för mer eller mindre lata människor. Det var alltså som klippt och skuret för mig!
Att välja parti visade sig inte vara så enkelt. Alla lovade samma saker. ”Vi ska vara ’fördomsfria, generösa, snälla mot barn och i övrigt göra så gott vi kan’.” No shit Sherlock. Här började problemen för alla ville lika. Tänk den partiledare som istället skulle säga ”Jag har gott om fördomar men försöker dölja dem. Jag är generös – med andras pengar. Barn är fina – åtminstone när de sover.” Den kvinnan eller mannen skulle fått min röst men sådan var inte verkligheten. Jag tvingades välja i verkligheten och började välja bort.

De röda Socialdemokraterna försvann ganska snabbt då jag tycker folk ska ta sig fram på egna ben, inte andras.

De gula obundna gick också bort då linjen i partiet föreföll oklar. Sedan demonstrerade de dåvarande obundna just sin obundenhet genom att ta pengarna med sig och gå.
 
Ålands Framtid försvann eftersom jag hade fått nog av allt gnäll i tidningsvärlden. I jämförelse med det partiet framstår de mest hjärtslitande gråterskor som partypinglor. Svart är inte min melodi.

Liberalerna försvann eftersom det är ett parti som har svårt att bestämma sig för att säga ja eller nej, oftast blir det precis tvärtom!

Moderaterna har en vacker blå färg och säger sig se borgerligt på tillvaron. I vart fall så länge som tillvaron inte sträcker sig bortom stadsgränsen.

Jag ville mer och jag ville jobba för hela Åland och därför valde jag Centern för sist och slutligen landar man i den avgörande frågan: Varför ska man sväva i det blå när man kan älska i det gröna?
Därefter fick jag möjlighet att kommentera på det nya förslaget till ny åländsk ordningslag och instämde såklart i hyllningskören: 
Jag är glad över detta förslag då det visar på stor kreativitet på ett mycket viktigt självstyrelseområde, lagstiftningen. Ministern beskriver bakgrunden till lagen som att man vill att folk ska ”skåla istället för att skråla” och så länge man inte, jag citerar, ”stör andra” är det fritt fram att tuta på. Detta öppnar fantastiska möjligheter för vårt lagstiftande parlament. För vi ska självklart inte stanna vid ordningslagen. Ta fartbegränsningarna. Jag hade för inte så länge sedan oturen att åka fast när jag körde 70 på 50-sträcka. Trots att jag faktiskt inte störde en enda själ! Här ska vi göra bättring. Jag föreslår fri fart så länge man inte stör någon annan! Inte minst skulle detta möjliggöra kraftiga inbesparingar hos polisen. 
Varför ska man sväva i det blå...
...när man kan älska i det gröna?
Gnällträsk ska man undvika, därför gick Ålands framtid bort.
Lib har svårt att bestämma sig för att säga ja eller nej, oftast blir det precis tvärtom. 
Obundet är bäst?
Margaret Thatcher har hyllats förut på denna blogg. Få har som hon sammanfattat den inre kärnan av socialismen. ”Problemet med socialism är att man till sist får slut på andra människors pengar”, sade hon ungefär.

Kommentarer

Populära inlägg