Svar på Lindholms fråga

Det har varit en rätt spännande vecka på några olika sätt och än är det bara torsdag! I förrgår handlade det till exempel om Mats Löfström, 31, som ifrågasattes av Göran Lindholm, 59, och Igge Holmberg, 49. Båda hävdade på lite olika vis att det där med att åka bort och förkovra sig, det ska man akta sig för. Att Igge tycker sådant är lite läskigt kan jag hantera men att Göran Lindholm sällar sig till den skaran är ett större frågetecken.

På Facebook, ett slags socialt media där folk kan häva ur sig nästan vad som helst, förklarade Lindholm sedan följande:
”...den kulan visste hur den tog, det erkänt måste bli, Så talte generalen blott... ”
Jörgen, jag ställde bara en enkel fråga som renderade en lång kria. Enligt den mediarapportering jag följt har din kandidat flyttat till Helsingfors för studier, ställt upp i val för Sfp, arbetat som förbundssekreterare för SU, arbetat som assistent till Carl Haglund och Nils Torvalds, etc. Är det då så konstigt att jag drog slutsatsen att han är Sfpare och därför ställde en enkel fråga. Det är ingen värdering utan en fråga. Jag emotsåg ett svar som skulle ge en förklaring på varför centern gör som den gör. Men jag har fortfarande inte fått något svar. 
Du håller på en man, född och uppvuxen på Åland med politisk arbetserfarenhet från Åland, Helsingfors och Bryssel; jag stöder en välutbildad, inflyttad kvinna med lång erfarenhet från landskapsförvaltningen, Nordiska Rådet och van med förhandlingar på axeln Helsingfors-Mariehamn samt med en lång internationell erfarenhet. Vem är mer eller mindre tolerant?

Däremot är vi helt eniga om att våra ungdomar behöver ut i världen och skaffa sig erfarenheter och kompetens. Kom sen gärna hem och bidra till att göra ett bra Åland bättre. Vi behöver mera kompetens i framtiden.
Vid tangentbordet 22.05, när allting annat är gjort.
Om man bortser från inledningen som ger sken av att Lindholm vill krig, finns det en fråga som självklart måste besvaras:

1. Ja, det är konstigt att Lindholm kallar någon för SFP:are om denne representerar Åländsk Center. Jag ser faktiskt inget annat skäl än att det handlar om ett misstänkliggörande. Detta kan ha att göra med Lindholms historia men det finns nog skäl att också minnas att alla stenar inte är Bergh. Centern för alltså fram Mats Löfström för att han besitter unik kompetens som gör honom sällsynt lämpad för det krävande uppdraget att stärka Åland i Finlands riksdag. Vi för fram honom för att framtidens utmaningar kräver nya krafter.

2. Pass. Frågan går inte att förstå.

Övrig kommentar: Ja, ålänningarna måste ut i världen för att skaffa erfarenhet och kompetens. När de sedan återvänder förtjänar de bättre än att kallas för saker de inte är. 


Det ska sägas i sammanhanget att Roger Jansson i egenskap av ålderman ändå får bäringarna på rätt då han skriver, på Facebook: 

”Samtidigt är det förnämligt när våra ungdomar ger sig ut i världen och skaffar sig kompetenser och kontakter. Att erfarenheter från politiska jobb då skulle vara sämre än andra typer av jobb kan jag inte acceptera. Snarast är sådan erfarenhet till fördel inför politiska samhällsuppdrag.”
Ha en fin torsdag!

Citatet i Göran Lindholms förklaring är från Sven Duva, vilket vittnar om god smak. Fänrik Ståls sägner läser jag gärna själv!

Kommentarer

Populära inlägg