Viktigare att göra rätt

Fredagarna kommer bara snabbare och snabbare och då blir det såklart ännu viktigare att stanna upp för en stund och fundera igenom dagarna som aldrig mer kommer tillbaka. Den gångna veckan var både spännande och underhållande och ändå återstår hela denna fredag!

Måndagen började med att glädjas över Robert Helenius och Pafs framgångar i boxningsringen i Tallinn. Åland behöver nyheter och prestationer för att synas i världen. Dessutom firade vi såklart hela Norden på födelsedagen.
Tisdagen blev en debattdag sedan jag lyft upp det olyckliga i att ta bort förbudet mot alkoholförtäring på stadens gator och torg. Signalen till ungdomarna blir att det är fritt fram och det vore illa. 
Kansliminister Wille Valve som i vanliga fall är en klok man försvarade sitt förslag med att det inte är bra i dag heller eftersom folk i strid med lag skålar i champagne på nyårsafton då polisen inte mäktar med att gripa in.
Jag tror vi har att göra med den hårfina skillnaden mellan att göra rätt och sluta göra fel. Jag tycker det är viktigare att göra rätt (och bibehålla alkoholförbudet) än att sluta göra fel (alltså släppa allt fritt så polisen slipper hamna i bryderi på nyårsaftonsnatten). 
Det kan tyckas vara nyanser men det måste vara viktigare att söka rätt än att söka fel. Jag har ett väldigt starkt stöd bland experter och forskning och till och med Ålands landskapsregeringens egen specialistgrupp gick mot ministerns förslag.
Onsdagen blev ett slag för att locka hit fler internationella kryssningsfartyg vilket jag fick hela stadsfullmäktige med mig på! Sådant är liksom Helenius framgångar i ringen och signalen om ett alkoholfritt offentligt Mariehamn viktigt för hela Ålandsbilden.


Torsdagen ägnade jag delvis åt alla de minnen som väller fram när Gryningspyromanen i Sverige talar ut och berättar vad som ska hända om ett år när han är tillbaka i frihet. Fast det var på morgonen, eftermiddagen gick åt till arbete inom ramen för Mariehamns Elnät Ab, Mariehamns lilla men naggande goda distributör av elektricitet.


Nu kör vi igen. Ha en bra fredag och ses i svängen!

Här kan man förresten se tv-debatten mellan de åländska riksdagskandidaterna. Mats Löfström var i en klass för sig!
Stannade en stund på den tv-debatt som Nya Åland/Åland24 anordnade i onsdags i lagtingshuset. Mats Löfström glänste på nytt och framstod som påläst, samarbetsvillig och fast i sina åsikter.
Torsdagen gick till bland annat en utflykt till Ytterby och den nya kraftstationen dit Finlandskabeln dras. Mycket imponerande skapelse!

Kommentarer

Populära inlägg