Söndag är laddardag

Det här med söndagar är något jag gillar starkt. Inte bara när vädret som i dag är friskt, soligt och inbjudande. Söndagar är tid för eftertanke och avstamp inför veckan som kommer. Just i dag ser jag fram mot en vecka tillsammans med yngste sonen, några nya böcker om Winston Churchill och produktion av texter för framtiden. Äldsta sonen Jona är i Egypten och mellanpojken Mille har dragit till Kanarieöarna för klassisk semester! Det är de värda.

Veckan som gick var givande på många sätt. Det har handlat om mjölkpriser och framtiden som just nu ter sig osäkrare på väldigt många sätt. Det blev såklart inte bättre av det vansinnesdåd som drabbade Köpenhamn i går kväll. Sådant får mig att minnas massakern i Norge och bombmannen i Stockholm och skapar insikter om vilket fantastiskt samhälle vi lever i på Åland där vi i avsaknad av riktiga problem ofta fastnar i konstruerade utmaningar. Här bygger vi brandstationer fast det egentligen inte behövs.

Jag minns också att det i veckan förlöpt tjugofem år sedan Nelson Mandela släpptes ur sitt fängelse och sedan istället för att bli ett offer byggde en helt ny världsbild. 

Det blev också klart att Åland får en ny sjöräddningsbåt vilken kommer att bli en viktig del i vårt eget samhällsbygge och på tal om sådant var det en upplevelse att delta i riksdagskandidaten Mats Löfströms resa till Brändö och Kumlinge.

Veckan som gick var också ägnad till Hann-Jalle som fördes till den sista vilan på Kökar, den kommun han levde i och arbetade för under nästan nittio år!

Ha en skön söndag.
Så här såg det ut då årets abiturienter festade loss på Alandica i fredags.
Sedan i måndags ligger den här fina bogserbåten Kuha i Västerhamn. Det är tyvärr allt jag vet om den men håll med om att den är fin! Skuggan till höger är jag, en så kallad shelfie!

Kommentarer

Populära inlägg