Samarbete bra för alla

Det är en fröjd att se när framgångsrika ålänningar gör gemensam sak i arbetet med att stärka hela Åland. Vi är för få för att bekämpa varandra i en värld där alla andra är mycket större. Den här gången är det Viking Line och stjärnkocken Michael som står för det goda exemplet. Under mars och april och maj och därefter är det Michael Björklund som planerar menyerna i de röda fartygens à la carte-restauranger. Detta börjar redan ge resultat i olika sociala medier som här i bloggen ”Dianas drömmar” och på Insiderplus.

Den åländska mattraditionen är något vi ska slå vakt om och vid varje tillfälle lyfta fram. I en värld av storskalighet finns möjligheter att som lite mindre lyfta fram vägen till den goda hälsan och den inspirerande måltiden. Åland är bra på detta. Tidigare har jag lyft fram hur åländska restauranger på landbacken flyttar fram positionerna, senast genom noteringar i den prestigefyllda White Guide.

Viking Line har även på andra sätt flyttat fram sina positioner, till exempel genom det stora internationella miljöpriset som gick till Viking Grace. Michael Björklunds Smakbyn har också gått från klarhet till klarhet. Därmed är det två vinnare som förenar sina krafter för att bli ännu starkare vilket är en inspiration för precis alla.

Michael Björklund förklarar samarbetet så här:
Det känns fint att vara med och ta fram och presentera våra fantastiska åländska smakupplevelser för just Viking Lines passagerare. Viking Line erbjuder en viktig förbindelse till fastlandet för oss ålänningar. Det är samtidigt ett nära och bekant bolag för mig, eftersom många av mina vänner och släktingar jobbar på rederiets båtar.
Tidigare har jag lyft fram den åländska transporthästen Rosella som lyckats skapa folklighet av en vanlig sjöresa. 

Vår åländske stjärnkock Michael Björklund fördjupar under året sitt samarbete med Viking Line vilket är bra för alla parter och för hela Åland.

Kommentarer

Populära inlägg