Om siffror och framtid

Godmorgon och välkommen till ytterligare en måndag! Ni som hänger med lite vet att det i dag också är dagen för bevarandet av ozonskiktet, i raden av dagar som måste firas något. Visst vore det mycket mer utmanande om någon kunde utlysa dagen för skrotandet av ozonskiktet! Bara för att det alltid skulle reta någon. 

I dag möts Ålands lagtings ledamöter klockan ett i lagtingshuset. På våra bord ligger då detta betänkande kring Ålands landskapsregerings nyligen presenterade halvårsredogörelse. I dag blir det inget mer snack kring just detta, debatten följer på onsdag. Det är så ärenden hanteras i lagtinget. Alla ledamöter måste få en chans att fundera igenom texterna för att sedan kunna komma med genomtänkta kommentarer.

När det handlar om ett halvårsbokslut är detta unikt för Ålands lagting, det har aldrig gjorts förut. Finans- och näringsutskottet har bett om detta för att bättre kunna hålla sig informerat om tingens ekonomiska ordning. I tider som dessa är det av särskild vikt att följa med, följa upp, justera och blicka framåt – allt på samma gång. I det arbetet är det bra om det finns faktaunderlag. Det har också visat sig att arbetet med att ta fram dt har varit en nyttig exercis för hela förvaltningen. I och med detta nagelfars samtliga avdelningar, inte bara några få.

Vad händer då på onsdag? Jo, då presenterar jag betänkandet och några av de slutsatser utskottet nått i sitt arbete. Några av dem är rätt alarmerande när det handlar om vår gemensamma framtid. Det saknas absolut inte utmaningar vilket i och för sig inte är dåligt. Vad skulle vi ta oss till om allt bara gick bra hela tiden? Ha en fin arbetsvecka!


Gröna fingrar kan betyda mycket men är i dagens läge viktigare än någonsin. Vilket samhälle som helst kan spara ihjäl sig. Finessen är att dra ned på det obehövliga för att istället satsa på det som är bra. Det är klassiskt knep för framgång. Gör det du är bra på ännu bättre, så ordnar sig också resten.
Kommentarer

Populära inlägg