Tjäna pengar, köp en ko

Näringslivet sådant vi känner det står inför ständiga förändringar. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Lösningar som var omöjliga för några år sedan är självklara i dag. Eller vem trodde på riktigt att estniska Tallink skulle köpa anrika Silja Line och skapa en koncern som förädlat och förbättrat hela Östersjötrafiken?

En annan bransch som har det tufft med förändringar är primärproduktionen, en av Ålands riktigt starka framgångssagor med potatis, äppel, lök och mjölkprodukter i spetsen. Medan de odlarna klarar sig skapligt är det tuffare för många djurhållare. Det är lite märkligt. Jag tror att lokal produktion har framtiden för sig. Trenden pekar mot en större förståelse för vikten av god och nyttig mat och efterfrågan är de facto oändlig vilket allt fler påpekar.

Vägen till framgång ligger inte i att göra som man alltid gjort. Ett sådant tankesätt leder utan undantag till stagnation. Jag läser en intressant artikel från Frankrike, matens och de sköna konsternas egen kornbod. Där har man i ett försök att höja statusen på de livsviktiga bönderna och locka folk som tjänat pengar på annat att investera i riktiga placeringar såsom kor och köttdjur! Det låter befängt men är ändå intressant. Genom att köpa en del i en ko försäkrar du dig själv om att få det bästa och det egna köttet samtidigt som du är med och utvecklar en bransch som haft det besvärligt de senaste åren. Här kan du läsa mer om detta.

Nya tider kräver nya lösningar, i går, i dag och i morgon.


Det finns knappast en säkrare investering än ett köttdjur. Faller priserna kan man alltid äta upp det!

Kommentarer

Populära inlägg