Jepp, det är måndag igen!

Vem som än kom på idén att dela upp vår tid i år, månader, veckor och dagar är värd en eloge. Kanske var det inte bara en utan flera men hur som helst är det aktningsvärt. Tänk vilken röra det annars varit. Det var inte precis i går som det hände, visar en snabb resumé.

Vi får gå tillbaka till det gamla Babylonien och Egypten där man var först med att bringa ordning och reda omkring sig. De som i dag (i vart fall några av oss) tror vi hör till en högre stående livsform satt på den här tiden i träden och kastade kottar på varandra. Året var 321 efter Kristus och förutsättningarna var då liksom nu olika beroende på var man befann sig.

Att veckodagarna blev sju sägs bero på de himlakroppar som med blotta ögat kunde ses från jorden. Månen, solen samt planeterna Merkurius, Venus, Mars, Jupiter och Saturnus skulle alltså bli våra veckodagar.

I dag är det äntligen måndag och det är dags att med nya tag göra goda saker ännu bättre. Svårare än så är ingenting. Ha en fin arbetsvecka! Och minns den målfest som vår egen Diego Assis bjöd på i går kväll på Wikklöf Holding Arena. Ny match väntar redan på onsdag, mot RoPS som kommer till stan med fem raka segrar i trunken.
Godmorgon måndag! Som tur är gjorde jag inte ett enda misstag förra veckan, om jag själv får säga...

Kommentarer

Populära inlägg