Laddar för fullmäktige

I kväll är det sista fullmäktigemötet i Mariehamn före sommaruppehållet. Nästa möte sker den 30 augusti. I dag är budgeten för år 2017 aktuell och ramarna ska byggas liksom skattöret ska fastställas. Det har blivit dags att sänka, tycker jag och vi och skrev därför denna insändare förra veckan:
Dags för staden att sänka skatten 
Inför stundande budgetbehandling i Mariehamns stad vill vi understryka vikten av att sänka skattöret för att låta pengarna arbeta där de gör mest nytta – hos stadsborna. När vi införde fastighetsskatten för några år sedan var det uttryckligen mot bakgrund av att den ”vanliga” kommunalskatten skulle kunna sänkas och att en skatteväxling skulle ske. Det är dags för den nu. Prognoserna ser bättre ut vad beträffar samfundsskatten och i Finland har konkurrenskraftsavtalet genomförts vilket även får ekonomiskt positiva återverkningar på Åland. En sänkning på en halv procentenhet betyder 1,2 miljoner euro som får arbeta hos stadsborna istället för i den allmänna förvaltningen. Det vinner alla på.
Mariehamnscentern
Anna Holmström, Britt Lundberg, Jörgen Pettersson, Jenny Schuhmeister, Erica Sjöström, m fl
Detta tyckte också andra i fjol men då var läget fel och förslaget illa förberett och sammanföll lustigt nog mycket väl med valet...
På den här länken kan man följa fullmäktigedebatten i direktsändning.

Kommentarer

Populära inlägg