Grattis till nya SFP-bossen

Förutom besöket till Seinäjoki och den finländska Centerns megaevent ägnades helgen också åt ett besök på Svenska folkpartiets partidag i Åbo. Det var inspirerande på en massa olika vis.

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund släppte i går greppet om svenskhetens flaggskepp i Finland. Ny kapten blir Anna-Maja Henriksson, hemma från Jakobstad och fotbollsfrälst. Dessutom är hon sedan sin tid som justitie- och Ålandsminister mycket väl förtrogen med de frågor som berör Åland. Det känns bra. Svenska folkpartiet har varit och förblir Ålands bästa vän när det på riktigt behövs i Helsingfors och övriga Finland. Anna-Maja är som en stark Ålandsvän värdefull på precis alla vis, det ska bli skoj att arbeta vidare, tillsammans.

Calle kommer jag att sakna i de politiska kretsarna, han har varit värdefull med insikter i såväl smått som stort och dessutom en ivrig jägare. Fast jakten finns det många skäl att återkomma till! 

SFP-stämman var en uppvisning i demokrati och delaktighet med bland annat sextiotvå motioner om allt från borrelia till infrastruktur till våld i parrelationer till kärnkraft till injektionsrum och mycket mer. Stämman gick också tydligt in för ja till NATO och nej till rösträtt för sextonåringar. Diskussionerna gick heta och argumenten var starka från alla håll och jag återvänder till Åland mycket stärkt av det genuina intresse som jag såg först i Seinäjoki och sedan i Åbo. 
Från Åland deltog förutom undertecknad även Johan Ehn och Jonny Andersen. Vi passade under söndagen på att tacka Calle Haglund för hans insatser för Åland och önskade honom lycka till i framtiden. 
Klackarna i taket när det stod klart att Svenska folkpartiet för första gången någonsin får en kvinnlig ordförande...
... i tidigare justitie- och Ålandsministern med mera Anna-Maja Henriksson. 
Calle Haglund slutar efter fyra år som mycket uppskattad SFP-bas.Kommentarer

Populära inlägg