För Centern i Seinäjoki

Det är dags för den finländska politikens superhelg, som Nya Åland uttrycker det. Jag är snart framme i Helsingfors för att därifrån köra vidare mot Seinäjoki knappt fyrahundra kilometer in i landet. Där håller det finländska centerpartiet sina stora partidagar där framtidens politik ska formas. På plats är såklart landets statsminister Juha Sipilä (som jag mött vid tidigare tillfällen) och många fler, bland dem europeiska Aldepartiets högsta ledning (där är åländska Centern också med). Det är långt bort men dagens värld känner inga gränser och det är oerhört viktigt för Åland att vara med i de större sammanhangen och själva kan berätta att vi finns och vad vi gör och hur vi vill att det ska bli. Är man liten måste man ha många vänner.

Efter en intensiv fredag och lördag i Seinäjoki styr färden till Åbo där Svenska folkpartiet håller sina partidagar och bland mycket annat ska välja ny partiledare efter Carl Haglund som drar sig tillbaka. Från finskt till svenskt på en helg, det definierar Åland väldigt tydligt. Vi är mitt i Östersjön och ska hålla dörrarna öppna åt precis alla håll.

Ha en trevlig helg och gå gärna på match till Wiklöf Holding Arena på söndag då IFK Mariehamn tar sig an regerande ligamästarna SJK – från Seinäjoki. Då snackar vi toppmöte!

Så här ser Seinäjoki ut från höjden. Vet inte var jag ska bo eller var partikongressen ordnas men det klarnar säkert så småningom.

Kommentarer

Populära inlägg