Nej tack till bostadsöar

Ett av de förslag som genom åren diskuterats i Mariehamn är inrättande av så kallade bostadsöar i Slemmern. Jag måste erkänna att jag aldrig riktigt tagit förslaget på allvar. Det är ju inte precis som att det saknas öar eller tomtmark på Åland.

Vid tisdagens stadsfullmäktige gjorde vi ett försök att lägga planerna till handlingarna för att förvaltning och politiker skulle kunna ägna sig åt bättre saker än förstöra det unika innanhav som Slemmern i dag är. Jag tror följderna av bostadsöar skulle vara förödande för Slemmern.

Vid omröstningen fick vi stöd av de så kallade mindre partierna och av Tage Silander som också tycks insett det orimliga i planerna. Det tackar jag för. Ska vi på riktigt skapa ett hållbart samhälle ska vi inte ägna oss åt att förstöra en världsunik plats. Förslaget röstades ner med 19-8.

Detta är en av alla de skisser som stadshuset tagit fram över hur bostadsöar i Slemmern skulle kunna se ut. Sådana här anläggningar skulle vara förödande, tycker jag och  sju andra i stadsfullmäktige.

Kommentarer

Populära inlägg