Om glashus och kungen

I dag är dagen då fyra ålänningar för nittioåtta år (1918) sedan tog sig från Mariehamn till Stockholm för att där sätta press på självaste ”V-Gurra”, kung Gustav V. Det var oroligt lite här och var och jag gissar att det var en stor dag för Carl Björkman, Johannes Eriksson och Gösta Lindeman. Med sig hade de över sjutusen underskrifter där ålänningar intygade att de ville bli en del av Sverige. Här är en rätt utförlig berättelse om denna historiska dag.

Och en helt annan sak. Vid stadsfullmäktiges möte i tisdags stod det klart att Ålands demokrati och dess företrädare Stephan Toivonen skänker bort nämndplatser till socialdemokrater och moderater. Detta nya och rätt överraskande förbund gör att S och M får starkare ställning i staden. Mer än så finns nog inte att säga och som vanligt ska man minnas att man ska undvika att kasta stenar på andra. Särskilt om man bor i hus gjort av glas. #alltärmöjligtipolitiken

Vet inte vem som ligger bakom just den här bilden men den är rätt talande när det till exempel handlar om det politiska livet i Mariehamn. 

Kommentarer

Populära inlägg