Fantastisk Ålandsreklam!

Möjligen hängde jag inte med när det begav sig år 2013. Det vore inte första gången jag är lite efter, som mina barn skulle sagt. Ändå. Jag blev imponerad, glad och inspirerad när jag av en händelse satte mig framför TV4 i lördags och fick se reprisen av den brittiske stjärnkocken Tareq Taylors nordiska matresa nå Åland. Detta program var resultatet av hans första besök. Senare gjorde han ytterligare ett.

Vilken show de åländska värdarna bjöd på! Precis så där ska Åland säljas; med självförtroende, upplevelser, överraskningar och hembygdskänsla. Det var alla rätt och resulterade i uttrycket ”brilliant food quality” vilket vi som bor här känner till men som måste spridas i alla sammanhang vi kan nå.

Hoppas många såg detta och inser att berättelsen om Åland finns överallt, i jakten, i maten, i Pommern, i sången från Ulfvens döttrar, i dofterna, i vägarna, i hjärligheten. Det är varken svårare eller enklare än så. Därför är det av största vikt att vi varje dag koncentrerar oss på att vara konstruktiva och framtidskramande och nyfikna.

Ha en fin första arbetsvecka på det nya året!

Mitt i allt dök finansministern Roger Nordlund upp i rutan. Han kan sitt Åland bättre än de allra flesta och hör till dem som är konstruktiv hellre än destruktiv.

Förlåt de speglande julljusen, ville ta lite bilder på teven när Hanna Hagmark-Cooper berättade för Tareq Taylor om sjöfartsmuseet och Pommern.
Ålandspannkaka på Julius Café. Det är så rätt det kan bli!
Celebriteter behandlar vi på samma sätt som vi behandlar alla andra. Det är en del av den åländska charmen.
Roadshow.
Viktor Eriksson som är matlagningens thinktank på Silverskär och den som gjort åländsk matkultur känt i bland annat Frankrike!
Vrakchampagnen är lätt att imponera på vem som helst med. 
Ella Cromwell-Morgan hör till en av de värdar som Tareq Taylor sent ska glömma.
Ulfvens döttrar sjöng alltmedan stjärnkocken sippade champagne. Det är en svårslagen kombo.
Jogå, vår åländska gäst lagade mat alltmedan han reste runt. Det här var oxrullader från Bolstaholm.
Sedan drog han till havs för lite knipjakt. Inte konstigt grabben blev frälst. 
Slutorden satt som en keps.
Men först en varning...
...risken finns att man vill stanna kvar men det vet ju redan vi som bor här!
En liten trailer!

Kommentarer

Populära inlägg