Havsvidden med i guldtrio

I fjol var det två åländska restauranger, Smakbyn och Nautical, som kvalificerat sig för White Guide Nordic, listan med de uppburna och hyllade krogarna i vår del av världen.

I dag kommer beskedet att en tredje åländsk restaurang kvalat in i den illustra skaran som baserar sig inte bara på smak och ordning utan också på personligheterna hos dem som driver inrättningarna. Värdskap vinner. Nykomlingen är Havsvidden i Geta vars långsiktiga och tålmodiga satsning på såväl boende som mat nu ger resultat. Jag är helt hundra på att de två andra krogarnas framgångar även sporrat Havsvidden för så fungerar det här i livet. När någon gör något bra inspirerar det andra att försöka ännu hårdare.

Mer om White Guide Nordic och allt vad det betyder att finnas med i boken tillsammans med Nordens bästa restauranger kan du läsa här på guidens egen hemsida. Bäst gick det för Nautical som utses till Masterclass och slutade sjua i hela Finland. Havsvidden och Smakbyn blev på en delad tjugonionde plats av de femtiofyra finländska krogar som ryms in på listan.

Det nordiska köket har gått från höjd till höjd under de senaste åren. Med hjälp av säsongsinspirerade råvaror och hårt arbete har nordisk mat blivit en maktfaktor över hela världen. En av juvelerna i denna nordiska matkrona finns på Färöarna och heter KOKS och belönades med International Masterclass i den färska guiden. Jag tror mycket på den närproducerade maten även i framtiden. Det handlar nämligen om hållbarhet i alla led.

Stort grattis till vår åländska restaurangtrio och ser fram mot nästa år då vi väl ska sikta på att bli fyra!
Havsvidden i Geta är ett exklusivt besöksmål som numera återfinns i restaurangbibeln White Guide Nordic tillsammans med Nautical och Smakbyn.
Inne i den numera prisade restaurangen på Havsvidden i Geta.Kommentarer

Populära inlägg