Babbel och schabbel

Det är tisdag och i kväll möts stadsfullmäktige i Mariehamn för att välja stadsdirektör. Valet sker mot bakgrund av en uppvisning i svagt ledarskap och dunkla budskap från stadsstyrelsen.

Stadsstyrelsen i Mariehamns stad har i stort sett, och lite yvigt uttryckt, en uppgift som är viktigare än alla andra. Att till fullmäktige föreslå en stadsdirektör med förmåga att leda förvaltningen och hålla i pengarna och begripa skillnaden mellan beslut och åsikter. Det har man sedan snart ett halvt år tillbaka ägnat sig åt.

Och vad händer? Just det, ingenting.

Stadsstyrelsen har misslyckats i anställningsprocessen och ber nu fullmäktige i Mariehamn att göra det jobb styrelsen inte klarar av. På alldeles fullt allvar menar stadsstyrelsen att fullmäktige utan att någonsin ha träffat kandidaterna, pratat med dem eller ens sett dem i levande livet ska fatta sitt beslut om ett sjuårigt förordnande. Som om inte detta vore nog har stadsstyrelsen dessutom bränt 40.000 euro på processen (27.000 euro till en rekryteringsfirma vars slutsatser man ändå väljer att inte följa...).

Vore det möjligt skulle nog det klokaste vara att skicka tillbaka frågan till stadsstyrelsen och be dem göra vad de ber av andra: jobba och visa resultat.

Vad tycker du man ska göra kring den blivande stadsdirektören? Gå på chans? Etnisk bakgrund? Hembygdsrätt? Kompetens? Nånting annat? Här är bakgrunden:

Kommentarer

  1. Alla vet väl ändå vem som i slutändan blir vald..Det går ju inte att ta in någon utifrån eftersom det kan få oanade konsekvenser för politikerna. Kommer man utifrån får man välja, antingen anpassar man sig eller så måste man flytta bort.

    SvaraRadera
  2. Bra talat i fullmäktige men synd att det inte gick hela vägen. Fast det blir nog bra det här också, fräscht med nya ögon på staden!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg