Bra jobbat, alla på PAF!

Den här veckan har varit utmanande på många vis. Tehystrejken har satt liv och välfärd på spel och ödriften har prövat tålamodet hos landskapets elkonsumenter – alltså i stort sett varje ålänning. Tehystrejken verkar svårlöst medan elektriciteten funkat bra efter den första dagens bekymmer. Peppar, peppar osv.

Jag måste i det sammanhanget reflektera över hur synd det är att alla de som på riktigt vet hur reservkraft ska skötas inte hade tid att hjälpa till då de alla satt fast på Facebook... Aldrig har så många berättat för så få vad som egentligen borde göras som då strömmen försvann. 

Men nu är det fredag och vi ska mest av allt gratulera åländska underhållningsindustrin PAF till första priset vid EGR Operator Awards som offentliggjordes i måndags i London. PAF vann priset som världens mest ”socialt ansvarstagande spelbolag”. Det är ett stort erkännande för det bolag som sedan snart femtio år tillbaka satt guldkant på den åländska tillvaron. Priset är ett kvitto på att de anställda gör rätt i en värld där det är lätt att gå fel.

Det är inte första gången PAF prisas i dessa sammanhang. För något år sedan placerade sig ålänningarna på listan över världens mäktigaste spelbolag! Sådant kommer inte av sig själv, tvärtom. Det kräver hårt arbete, kreativitet, pålitlighet, bra produktutvecklare, säljare och mycket mer. Inom till exempel marknadsföringen har PAF ofta tagit steget dit andra inte gått. Som när världsartisten Bob Dylan anlitades häromveckan. Det påhittet uppmärksammades stort över hela världen och har även analyserats av reklambranschens egen tidning Resumé.

PAF står i dag för närmare tolv procent av inkomsterna till Åland. Merparten kommer från Finland och utlandet. PAF:s ”kusin” Posten växer också så det knakar och utgörs i dag till 75 procent av intäkter från utlandet. Det är extremt viktigt och nödvändigt. Åland behöver exportinkomster. Vi kan inte nöja oss med att byta pengar och varor med varandra. Jag hoppas framgångarna för dessa två allåländska bolag ska kunna visa vägen även för andra när tidigare starka branscher som shippingen har det besvärligt.

Ha en skön helg och låt PAF:s och andras framgångar inspirera dig! På måndag kör vi vidare.
Kommunikationsdirektören Anders Sims och spelansvarschefen Daniela Johansson var på plats i London för att ta emot det prestigefyllda priset, spelvärldens Oscar. Bilden har jag ”lånat” från Sims Facebooksida.

Kommentarer

Populära inlägg