Åland blir Hondaland

God morgon och välkommen till en ny arbetsvecka! Jag gillar måndagar och den kittlande insikten att precis vad som helst kan hända. I verkligheten blir det kanske inte så stora omvälvningar men insikten att det KAN ske något nytt och stort håller i vart fall mig på tårna. Och några tusen skolbarn som går första dagen i skola i dag – se upp för dem i trafiken!

Bilcenter i Mariehamn är det inte vilken måndag som helst. Det är första dagen på en intensiv månad och en unik produktlansering. Nordic Honda (本田技研工業株式会社, som de säger i Japan) är huvudkontoret för Norden och Baltikum och har bestämt sig för att lansera en ny unik miljödiesel för sina CRV-modeller just på Åland. Detta är hur stort som helst och viktigt inte bara för Bilcenter utan för hela Åland vars varumärke hänger på precis sådana här evenemang, i synnerhet när den värsta högsäsongen lagt sig. Ålänningar är duktiga på arrangemang och vi har gott om plats för både gäster och bilar.

I praktiken betyder detta att det just nu står ett tiotal splitternya CRV:n utanför Bilcenter i Dalbo, redo att hårdtestas. De är där för att möta motorjournalister från hela Norden och Baltikum som i olika grupper reser till Åland. Förutom bilar ska det också visas upp båtmotorer och mycket annat. Det stannar inte där, även turist-Åland visas upp för att förhoppningsvis lämna avtryck som lockar till återbesök. Vid sidan av provkörningar och tester blir det fisketurer, luncher och middagar över hela Åland; Stallhagen, Smakbyn, Havsvidden, Silverskär, alla hotell och mycket mer får del av Hondas stora lansering. Det är självklart oerhört värdefullt för Åland och dess näringsidkare att utgöra centrum för detta. Vi ska ta alla chanser att i praktiken visa storheten i självstyrelsen.

Jag är säker på att Ålandsbilden får ytterligare en skjuts framåt av alla de artiklar, bloggar, rapporter, tv- och radioinslag som detta event för med sig. Bra jobbat Ronny, Micke och alla andra på Bilcenter och lycka till med allt!

Utanför Bilcenter i Mariehamn står Hondabilarna på rad. Dessa ska presenteras för uppemot 250 inresande, journalister och branschfolk. Nyheten är en extremt snål miljödiesel som presenteras i Norden för första gången på Åland under den kommande månaden.

Kommentarer

Populära inlägg