Välkomna, vi är redo!

Folkfesten kan börja. Paf Open är redo för rock’n’roll. Under denna dag har hundratals frivilliga tränats och drillats för att vara redo i morgon då landskvalen äger rum. Det är bara två matcher då, men inte desto mindre viktiga. På onsdag blir det matcher en stor del av dagen för att på torsdag och fredag eskalera till Red Alert med matcher från morgon till kväll. 

Jag har sagt det förut men jag fortsätter med envisheten hos en åsna. Åland har denna vecka besök av några av världens främsta idrottskvinnor. De är topptränade artister som för några veckor sedan kämpade om OS-guldet i hela världens huvudstad, London, inför ögon spridda över hela världen. Beachvolleyboll och volleyboll är i dag världens största sport sett till antalet utövare. Kom själv och se varför.

Nu har dessa världsstjärnor packat upp sina väskor för att göra upp om sammanlagt 190.000 dollar på fyra specialbyggda volleybollplaner i Mariehamns absoluta centrum. Det är en unik chans för alla ålänningar att se något fullständigt världsunikt i vår lilla stad. Det har hänt förut och det händer kanske igen men nu är nu och finalpasset sker på söndag. Stjärnorna tränar och rör sig runtom i vår stad. Inträdet till centrecourten som ligger underskönt intill Alandica är gratis. Sällskapet, spänningen och upplevelserna finns här. Och du är välkommen!

Tag chansen. Se världsklass på nära håll! Det är både våra gäster och du själv värd.

Här samlas hundratals frivilliga för en sista genomgång innan Paf Open börjar på allvar i morgon. Häng med du också, sätt dig på läktaren och idrottskvinnor av yppersta världsklass göra upp i en av världens stora sporter.


Utan linjedomare och andra – ingen turnering. För att Åland ska lyckas ro hem ett evenemang av den kaliber som Paf Open är, behövs hjälp. Funktionärer från Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen och många fler länder har sagt ja till att komma hit och på sin egen tid frivilligt hjälpa oss att ro Paf Open i hamn och göra en turnering som hela Norden kan vara stolt över.


Kommentarer

Populära inlägg