Nu börjar livet i sanden

Som ni som färdas i Mariehamn märkt har läktarna börjat resas i anslutning till Hotell Arkipelag där centrecourten för årets upplaga av Paf Open ska anläggas. Det är en utmaning av mått. Hundratals frivilliga ålänningar och inresta svenska och finländare ställer upp för att Åland ska synas från sin absolut bästa sida ut mot världen.

Det är en ynnest att få vara med i en sådan organisation som ska leverera världsklass. För det är exakt vad det handlar om. Man kan inte locka hit världens just nu tre främsta beachvolleylag (medaljörerna från Londion-OS) och sedan inte presetera världsklass. Det finns inte på kartan.

När man är med bland de stora finns det inga andra alternativ än att bjuda på det absolut bästa som finns. Paf Open är en formidabel liten turnering med ett gigantiskt innehåll. Spelarna som kommer hit ägnar varje vaken minut av sina liv åt att träna sig starkare och planera sig smartare. Det är enda vägen till framgång. När det handlar om idrott och prestationer finns det inga genvägar. Och i världstoppen är man aldrig ensam. Det finns hundratals lag som vill ta din plats och jobbar hårt för att det ska lyckas. Därför är jag glad åt att så många åländska ungdomar vill vara med i arrangemanget och se hur det går till. Genom att lära sig från de allra bästa är det enklare att själv bli likadan.

Paf Open-organisationen med Simon Dahl och Mari Rosenqvist i spetsen är på plats. Jag ska själv vara Competition Director efter tre år som linjedomare. Det är en utmaning i sig och många saker som ska falla på plats. I kväll börjar de första höjdarna från det internationella volleybollförunder anlända till Mariehamn för att försäkra sig om att vi är klara. Det är vi.

För även om Åland är litet är vi stora människor som bor här. Sådana som är beredda att vara med i en global värld och leverera sådant som den stora världen vill att vi ska leverera. Alltså världsklass.

Ska dock först innan allt detta börjar hända bege mig till Geta och Havsvidden i dag för ett heldagsseminarium arrangerat av Mariehamns stad. Jag förväntar mig inte heller där något annat än världsklass.

Ses i sanden!

På tisdag börjar nationskvalet i Paf Open. På onsdag är det dags för kval till huvudturneringen som sparkar igång på torsdag. Nu kör vi!

Kommentarer

Populära inlägg