Färden framåt fortsätter

Inget skapar energi som att diskutera idéer med andra. När människor möts uppstår laddning, diskussioner och framtidstro. Jag har en känsla av att den smygrasism och främlingsfientlighet som ploppat upp i Europa och på Åland bottnar i ensamma människors ängslighet inför framtiden. Det är ur djupet i den egna soffan som demonerna växer. Politikens uppgift är att plocka fram modet istället för rädslan. Över tid har det demokratiska systemet alltid lyckats men vi ser med jämna mellanrum hur rörelser uppstår där misstänkliggörandet blir starkare än möjliggörandet. Detta är den enskilt viktigaste uppgiften (att förklara) för dagens politiker.

Mot den bakgrunden är det extremt intressant att läsa Dagens Nyheter som berättar att allt tyder på att det växande flyktingmotståndet är påhejat och orkestrerat av krafter som vill att västvärlden ska falla samman. Dagens krig utkämpas inte på slagfältet utan på internet.

I det lilla är det därför väldigt befriande att tillhöra en grupp människor som valt att se möjligheter istället för hinder. Centern är en rörelse som lyfter fram varje människas egna möjligheter och resurser. Det viktigaste som finns är att påverka där man kan påverka och att aldrig glömma bort att det är kraften i tanken som gör skillnad.
Mariehamnscentern möttes i går och diskuterade framtid och hur vi ska inspirera folk att försöka hårdare och pröva mer. Från vänster Jack Christenbrunn, Jill Fredrickson, Anita Husell-Karlström, Dennis Björk, L-G Åström, Bjarne Blomster, Erica Sjöström, Jenny Schuhmeister, Jörgen Pettersson och Anna Holmström. (Foto: Magnus Lundberg)

Kommentarer

Populära inlägg