I dag gäller mat och kultur

Lördag! Ny helg och massor av möjligheter. På det seriösa planet har vi Aleksis Kividagen vilken har en låg profil på Åland men hög i Finland. Där hyllar man Aleksis Kivi som den som inte bara skrev Sju bröder utan också gjorde finländarna till ett läsande folk och kanske var den allra första som skrev litteratur på finska.

På ett mer vardaglig plan hyllar vi i dag den folkligaste maten av dem alla – gröten. Inget går upp mot en rejäl portion havregrynsgröt då tiden inte riktigt räcker till för annat. Vill man festa till det lite mer finns annars lyxigare tips på hur gröt blir fest.

En tallrik gröt kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande.  Det handlar om havregryn, mannagryn eller vid festligare tillfällen risgryn. Gröt är både vardag och fest. Framför allt är det mat och framtidstro!

När det handlar om mat vill jag också påminna om hur man lagar fantastisk skav på rådjurslår, det är ju extra aktuellt i dessa jakttider.

Centern har lång erfarenhet av samhällsbygge. Ibland är det festligare än annars. Oftast är gröt tillräckligt bra. I dag firar hela världen grötens dag. Vi instämmer i hyllningarna, inget går upp mot en rejäl tallrik livgivande gröt! För att sedan fortsätta arbetet mot i morgon. Och glöm för all del inte bort att sitta ner någon timme med en god bok också. Det är ju trots allt ändå lördag!


#världensbästavardag #grötensdag

Har man inte gröt kan man alltid svänga till några abborrfiléer!
Då blir man så här nöjd efteråt.
Och orkar med en sväng ut på sjön!


Kommentarer

Populära inlägg