Från Åland till VM i Japan

Åland hade storfrämmande i helgen. Finlands landslag i curling heter Team Sanna Puustinen och de hör till Ålands curlingklubb med bas i Eckerö. Nu hör jag inte till experterna men jag njuter ofta av curling som tv-sport. Den är spännande och väldigt bildvänlig. Man kan följa spelarnas uttryck på ett sätt som speglar mycket mer än bara själva matchen. Dramatiken och taktiken ramlar rätt ner i den egna tv-soffan. 

Att Ålands curlingklubb valt att samarbeta med de finländska curlingdamerna är precis som jag vill se Åland i världen. Vi ska samarbeta där vi kan, vi ska utmana de stora och vi ska erbjuda något unikt. Allt det gör Mari Wickström och hennes kolleger i curlingklubben. De tar sikte på världstoppen och det är hedervärt och inspirerande. Vi har goda erfarenheter av sådan oängslighet från företagsvärlden, till exempel Carus.

Den fjortonde mars är det dags för curling-VM i Japan och då står Team Puustinen på startlinjen tack vare den åländska curlingklubben som hjälpt till med träning, rådgivning, sponsorer och mycket mer. Det är en fantastisk prestation och något alla ålänningar borde känna stor stolthet över. I Eckerö håller man på skapar något som är småskaligt men ändå stort, unikt, inbjudande och som kan lämna internationella avtryck. Det bär många likheter med arbetet som ungefär samma entreprenörer gör i Degersand.

Bra gjort Ålands curlingklubb!


Jag hälsade på i curlinghallen i Eckerö i går och kom mitt i fotograferingen inför avresan till Japan. Mari Wickström håller i kameran.
Alla vinklar måste med.
En bild av trivseln i hallen. Här är det redan många ålänningar som pratat och curlat i hallen som bara har knappt arton månader på nacken.
Detta finländska landslag är sponsorerat delvis från Åland. Laget består av unga Helsingforskvinnor med olika bakgrund. En studerar till polis, en annan till apotekare och så vidare. Åland, gissar jag, kommer alltid att finnas nära deras hjärtan efter detta unika samarbete.

Kommentarer

Populära inlägg