Från Åland till Hitra och Frøya

Två flyg och 200 kilometer bilkörning är allt som krävs för att ta sig till Hitra och Frøya, två kära medlemmar i International Island Games Association. Där samlas Exekutivkommittén för sitt årliga vårmöte denna helg.

På agendan finns planering för i första hand NatWest Island Games på Jersey inkommande sommar men också information om tävlingarna på Gotland år 2017 och på Menorca år 2019. Vid sidan av det handlar det om en uppsjö av beslut, detaljer, diskussioner och så förstås lite sightseeing på de två norska öarna.

Vägen hit gick via Arlanda till Trondheim och sedan längs slingriga vägar och två imponerande tunnelbyggen, först en från fasta Norge till Hitra och sedan en lite mindre vidare till Frøya. När den första tunneln byggdes var den, om jag minns rätt, världens djupaste. Förbindelsen gjorde det möjligt för öborna att inleda industriell fiskhantering vilken i dag sköter typ tjugo procent av hela Norges laxexport. Den fiskindustrin skapar massor av arbetsplatser och inflyttning. Till exempel jobbade min son Jona där en sommar för två år sedan.

I dag och i morgon är det mötesdag men säkert hinner vi med lite annat också, vid sidan av! Ses.

Det såg mörkt ut i går morse på flygfältet i Mariehamn. Åland tog avsked med ett uppfriskande snöblandat regn. Fast det lär bli bättre framåt helgen. Hoppas ni får det fint! 
På Arlanda var det inte bättre, snarare tvärtom.
Kom dit vid halvsjutiden och flyget till Trondheim gick först efter tolv. Testade därför för första gången någonsin Rest and Fly och fick för 300 kronor köpa fyra timmars vila i ett litet rum. Kanonbra! 
En helt okej säng och rena sängkläder. Mer behövs inte för att göra en man som ny!
Personliga skyltar gör en toalett mer hemtrevlig. Ungefär som hotellet på Färöarna i fjol som pimpat sina rumsskyltar!
Väl i Norge lyste plötsligt solen och fjälltopparna lyste vita. Det blev alltså en fin dag allt som allt!

Kommentarer

Populära inlägg