Höststart i lagtinget

I dag inleder Ålands lagting sina ordinarie möten. Det är närvaroregistrering klockan 13.00 och därefter ett plenum som förväntas bli rätt kort. Jag kan tycka att uppehållet från den 9 juni tills nu är lite väl långt för de ledamöter som inte har platser i utskott eller i utskott med ganska modest ärendebelastning. Dit hör inte finans- och näringsutskottet som har mötts hyggligt ofta under sommaren för att diskutera den kommande ändringen inom avbyteriet, det stora hållbarhetsmeddelandet och revision. Vid sidan av godkännande av kollektivavtal osv.

För egen del har arbetet med BSPC (mest) och Nordiska rådet (lite) gjort att dagarna aldrig blivit tråkiga och tur är väl det.

När det gäller framtiden ser jag fram mot att bena ut kortruttsmeddelandet som kom före uppehållet, tilläggsbudgeten och sedan ordinarie budgeten vid sidan av energimarknadslagstiftning, skolskjutsar och helt säkert en massa ärenden jag glömt. Inte minst verkar frågan om en bron i Vårdö dela lägren till de som ser till hela Åland och de som föredrar att satsa resurserna i centralorterna.

Nu kör vi, ha en fin arbetsvecka och var snälla mot varandra.
Det kanske inte riktigt ser ut så här i lagtingssalen klockan ett i dag...
...risken är snarare att verkligheten påminner mer om detta.


Kommentarer

Populära inlägg