Hälsningar från Århus

Är i dag tillsammans med övriga medlemmar i infrastrukturnämnden i Ebentoft där fregatten Jylland finns att beskåda. Det är inte första gången Mariehamns stad söker inspiration i Danmark när det gäller den framtida hanteringen av Pommern och den planerade torrdockan. Ändå har man egentligen inte kommit så mycket längre än till ordstrider vilket är lite konstigt. Får ibland känslan av att när för många ”experter” blir inblandade uppstår strider om detaljer som stoppar helheten. När det gäller till exempel Pommern är det ett faktum att det finns olika viljor hur hon bäst ska bevaras. Därför ser jag fram mot att på ort och ställe själv bilda mig en uppfattning. Jag återkommer såklart i ämnet, Pommern hör till våra allra viktigaste symboler och bör därför vårdas.

Vill man läsa den tidigare rapporten från ett stadsbesök till Jylland (Stadsplanenämnden år 2007) finns den nertill på sidan, tyvärr med några sidor felvända, orkade inte börja mecka dem på rätt.

Senare i dag ska vi hålla ett formellt nämndmöte och bland annat diskutera Anders Wiklöfs bud på Lilla holmen. Blir intressant, särskilt mot bakgrund av att det var mitt eget initiativ som lett fram till detta!

Ungefär så här ser det ut där Jylland i dag ligger i säkert förvar i torrdocka.
 Här är Bertil Bymans rapport från ett besök år 2007

Kommentarer

Populära inlägg