Nya tag, ny i styrelsen

IFK Mariehamn Ab höll sin ordinarie bolagsstämma i går kväll och aktieägare som jag är var jag förstås på plats. Tidigare tog jag mer aktiv del i klubben men nya tider gör det inte riktigt möjligt att göra allt. Hur som helst är det med stor glädje jag försöker vara med på ett hörn och hjälpa till där jag kan. IFK är ett fantastiskt lag som kämpar för hela Åland!

Gårdagens stämma var välregisserad och sköttes med fast hand av ordförande och finansministern Roger Nordlund. Han avslutade också det hela med några tänkvärda ord till styrelse, ledning, lag, tränare, supportrar, investerare, sponsorer och alla andra:
”Med hälsningar från landskapsregeringen vill jag säga att ni och Åland United bidrar med livskvalitet för Åland och ålänningarna. Ni är med i sammanhang som många andra, mycket större, inte klarar av. Ni visar att Åland trots vår litenhet kan och vill vara med där det gäller. Bättre PR än det ni skänker Åland går inte att få”, sade finansministern som själv sällan missar en match på Wiklöf Holding Arena.

Styrelsen omvaldes i stort sett med en ny ledamot: Tom Pussinen. De övriga är Robert Söderdahl, ordförande, Dan Mikkola, vice ordförande samt medlemmarna Jonas Henriksson, Christer Björkman, Daniel Norrmén och Björn Wennström. Det är ett styvt ideellt arbete de har framför sig och jag önskar dem allt gott! Det ekonomiska resultat blev 50.000 euro på minus till följd av uteblivna pengar från TV-bolaget Urho. Trots det finns drygt 300.000 euro kvar i kassan och framtiden ter sig ljus. Målsättningen är, enligt Söderdahl, att klara sig minst lika bra som i fjol. Då blev man fyra...

Och om två och en halv vecka är det dags igen. Då kommer VPS på besök och ska, självklart, helst återvända till Vasa helt utan poäng!

Rolig grej i går! Reportage i tidningen Samarbete med fiskande far och några söner. Sköna bilder och välskriven text!

Ordförande Robert Söderdahl berättar om fjolåret och framtiden medan stämmoordförande Roger Nordlund och sekreterare Daniel Widman lyssnar. 
Några av alla de aktieägare som fanns på plats. Totalt var 11.767 aktier av sammanlagt 18.441 på plats.

Kommentarer

  1. Jörgen du är fortfarande aktiv och mycket värdefull för klubben. Stort tack för alla texter och övrig hjälp under fjolårssäsongen, förhoppningsvis blir det lika mycket i år :) Hälsningar, Robba Söderdahl

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg