Stadens granar samlas in

Julen är förbi och granarna är förbrukade och ska ut ur husen. Det kan ställa till problem då granar inte alltid är så enkla att hantera. De barrar, sticks och är rätt svåra att forsla bort om man inte råkar ha bil med släp. I år har till råga på allt Mariehamns stad meddelat att de inte längre transporterar bort granarna. Men! Här kommer lösningen på dina problem!

Centern på Åland och i Mariehamn har tagit initiativ till att samla ihop alla julgranar i staden och på Solberget för att skapa riktig energi av dem. Det sker på torsdag kväll med hjälp av frivilliga krafter och starka maskiner. Det gör vi för att vi på riktigt saknar gammaldags talkoarbete, sådana där gemensamma insatser som gör stor skillnad för både medborgare och samhällen. Vi tar hand om julgranarna och gör flis av dem som sedan ska värma upp stadens hus. Det är recycling när det är som allra bäst.

Så här går det till. Se till att din gran sätts ut vid tomtgränsen eller på någon lämplig uppsamlingsplats intill där du bor. Sedan kommer vi och hämtar granen och för den till flisning. Det kostar dig ingenting. Vi gör det av omsorg för miljön och med hänvisning  till det som populärt kallas hållbar utveckling!

Detta är inte första gången vi lämnar talarstolarna och mötesrummen för att göra skillnad på riktigt. Varje vår tar vi oss an Svibybron och rensar den från allt skräp som bilister och andra kastar ut under vintern. Vi gör det för att försöka uppmuntra alla att göra något för då blir resultatet till sist häpnadsväckande!


Nu ska julgranen kastas ut. Bor du i Mariehamn eller på Solberget har du tur. Då kommer Centerns handlingskraftiga medlemmar och plockar bort din gran för att göra den till miljövänlig energi. Insamlingen sker på torsdag kväll.
Det här pressmeddelandet skickades ut till allmänheten via massmedierna med information om graninsamlingen.


Kommentarer

Populära inlägg