En helg med mersmak

God söndag. Snön faller och gör verkligheten vackrare. Det är nåt visst med veckans sista dag. Det som är gjort är gjort och det som ska göras är under planering. Perspektivet är både framåt och bakåt.

Fredagen var en födelsedag som tillbringades på möten och avslutades med wienerschnitzel och tulpaner, kufisk blandning som dock håller. Jag är också fullständigt överväldigad av alla gratulationer och alla vänliga ord som sades och skrevs under dagen. Facebook må vara en narcissistisk sandlåda men ingen kan på allvar säga att det inte är trevligt att få gratulationer.

Jag testade också födelsedagen till ära att åka en trång hiss i lagtingshuset med en fullpackad lunchbricka i farmarna. När jag kom till sjätte våningen blev stoppet lite abrupt varpå jag också fick pröva på vad som händer när ett stort glas surmjölk ramlar ut över en kostym och en hiss. Jag rekommenderar det inte men är såklart glad över att kunna göra mitt till den kärva ekonomiska verklighet som ortens kemtvättar lever i...

Lördagen inleddes med stormöte om den samhällsreform som alla vill ha men ingen eller få vill betala. Här tycker jag fokus på dagens och gårdagens kostnader är för stort. Ingen kan förutse vilka behoven är i morgon och sett från den lilla människan är en reform vad som måste till. Kvällen avslutades på idrottsgala och nachspiel och slutade inte förrän morgonkvisten nalkades. Om idrottsgalan kan man såklart säga mycket eftersom den varade i sex timmar… Några av talarna hade också mått bra av lite moderering men på det hela taget är det såklart alltid skoj att träffa folk och njuta av formidabla prestationer!

I dag söndag handlar det om förberedelser för kvällens styrelsemöte och morgondagens debatt kring tilläggsbudgeten. Som lattjolajban betraktad får denna dag alltså en trea på en tiogradig skala men sådana söndagar behövs också. Ha en fin arbetsvecka och var hövlig gentemot dina medmänniskor. 


Det var högt till tak och brett mellan vägarna när Kommunernas socialtjänst (KST)  diskuterades i lördags. Slutresultatet blev såväl kreativt som produktivt och framtidsinriktat.

Kommentarer

Populära inlägg