Sol, segel, vind och vatten

Denna dag, ett liv, som det heter. Det är precis lika ormligt som det låter för dagar som denna växer inte på bärbuskar. De kommer sällan och de ska avnjutas ordentligt. Gårdagen bjöd på allt. Det började med ett årsmöte som gick i samförståndets och framtidsoptimismens tecken. Öspelsfamiljen är en grupp entusiaster som letar rätt hellre än fel och som ser framåt istället för bakåt.

Det är såklart en ynnest att få leda en sådan organisation och se idrottare som ger allt för sina resultat för att efter tävlingarna knyta kontakter som ibland varar hela liv. NatWest Island Games är i precis alla avseenden ett evenemang som gör skillnad för alla. Kännetecknande för Bermuda är att de som valt att resa hit är de allra främsta i samtliga sporter. Därför är resultaten därefter. I simbassängen gör OS-finalister upp mot varandra i kamper som knackar på världseliten. Samma sak på friidrottsarenan där rekorden faller likt övermogna äpplen om hösten.

I går blev det också en utflykt till seglarna och windsurfarna, ett snabbt dopp, intervju med Åland24, en stund i swimmingpoolen, middag med deltagare, busstur runt stan och mycket mer. Vad jag hört är läget fortsättningsvis fint också hemma på Åland. Kämpa på, snart återvänder öspelsresenärerna!


Snedseglare i full fart.
Åländsk rundning av märke vid segeltävlingen vid NatWest Island Games 2013, Bermuda. Tror det är Niklas Areschoug som är på väg, han brukar vinna men slutade längre ner i kön i just det här racet och ramlade något i totalen.
Friends at sea. Doktor Carl Clinton från Jersey, sittande, och kapten Scott Stewart från Bermuda, min attaché under dessa dagar. Han bor vackrare än nästan alla jag känner. 
Några Big Mama-kryssningsfartyg på besök i Docklands, Bermuda. Närmast kameran Grandeur of the Seas, Norwegian Cruise Line, längst bort Norwegian Dawn, RCCL. Granduer var tillbaka på banan efter den brand som ställde till det rejält tidigare i år. Dawn var fartyget som tidigare stötte på jättevågor som ställde till det ordentligt ombord. Sjöfart är inget för veklingar.
När min kompis Carl Clinton inte glassar omkring i motorbåtar på Bermuda brukar han kajaka i Yukon River Quest eller så ror han. Som rekord har han typ 36 minuter på tio kilometer vilket för mig och precis alla andra i hela världen är ofattbart starkt.
Windsurfarnas bana var trång och spektakulär. 
Gammalt och nytt. Vid kajen intill kryssningsbestarna låg skolfartyget Spirit of Bermuda
Får jag säga det själv är detta en mycket snygg bild på Norwegian Dawn. 
Skönheten och odjuret. Eller tvärtom. 
Gott om folk på läktaren såg öspelsdebutanten Linn Gustafsson vara en häck från bronset på 100 meter häck. Hon gjorde en enastående insats under dessa NatWest Island Games.


Kommentarer

Populära inlägg