Bra jobbat ålänningar!

Hemma igen efter tolv dagar med NatWest Island Games (öspelen). Det har varit stimulerande och inspirerande att se hur unga ålänningar (och äldre) utmanat och tävlat mot ungdomar från andra öar. Sådant är viktigt. Världen är mindre än någonsin och det går inte längre an att sitta på sin lilla kammare hemma på Åland och tro att man ska vara en del av den verkligheten med hjälp av nåt slags distansarbete. Utveckling börjar alltid med det mänskliga mötet. Jag är därför stolt över de idrottare som lyckades ta sig till öspelen och representera sitt Åland i tävlan mot andra öar. Ska man dra någon slutsats av spelen på Bermuda är det sannolikt så att öspelen den här gången gick från en tidigare god nivå till en ännu bättre. Inom friidrotten bjöds det på OS-tider och inom simningen har konkurrensen aldrig varit tuffare. Och så vidare.

Ska man dra slutsatser av veckan som gick är det att det aldrig varit svårare än i dag att segra i öspelen. Konkurrensen är stenhård. Om två år blir det inte lättare. Ändå ska vi vara där. Nu är de åländska idrottskvinnorna och -männen värda vila. När den är över tycker jag fokus ska flyttas till NatWest Island Games 2015 på Jersey. Öspelen är det idrottsligt sett viktigaste sammanhanget som Åland som helhet deltar i och spelen på Jersey kommer att bli en manifestation över vänskap och idrott när det är som allra bäst. Ha en skön sommar alla ni som kämpade och stred i hettan på Bermuda. Ni gjorde vad ni kunde, ni kämpade väl och ni gjorde reklam för Åland på ett sätt som jag är rätt säker på att med råge överträffade satsningen på till exempel Almedalen.

Nu består inte just den här bilden kanske av så många aktiva idrottskvinnor och -män men väl av en rad entusiaster som ser till att öspelen äger rum vartannat år. Det är alltså de tjugofyra medlemsöarnas delegater i samband med den årliga gruppbilden efter årsmötet.


Kommentarer

Populära inlägg