Jag mötte Nigel Mansell

Alla bara tänker på sitt och glömmer i dag bort att den årliga Fruntimmersveckan infaller. Ska man tro Svenska Akademiens ordbok går detta tillbaka ända till 1870-talet då men hängav sig mer åt vidskepelser än i dag. Enligt Bondepraktiken brukar denna vecka vara regnig och rätt eländig och utgör dessutom en slags början på rötmånaden då i stort sett allt går på skit. Kämpa ändå! Det blir bättre och i dag avslutas NatWest Island Games (öspelen) på Bermuda med en jättefest för alla involverade. Saken är faktiskt rätt klar redan nu. Bermuda har lyckats samla sina krafter och leverera de bästa öspelen hittills! Det ska alla de som haft förmånen att vara med i njuta av. Resultaten har varit, generellt sett, bättre än någonsin. Stämningen välkomnande och generös, vädret varmt och inkluderande. Ha en trevlig helg där hemma!

PS Blir sällan starstruck men måste medge att möta forna racingstjärnan Nigel Mansell och höra hans gratulationer och hyllningar till öspelen var faktiskt ganska omtumlande. Det hände i går och han var med hela veckan på Bermuda. Hans son som tävlar för Jersey blev för övrigt trea i gatloppet på cykel på torsdagskvällen. DS

Även fast man råkar vara på Bermuda gäller det att inte släppa sina rötter. Finström är Finström och rött och vitt är en superb kombo! Här delades förresten priserna till de tappra cyklisterna ut.
Så här mysig kan man göra en skola där öspelsdeltagare ska bo. Cedarbridge är namnet.
Golfbanan Port Royal är platsen där Johan Lindholm tog ett sensationellt brons på en svårspelad bana i extrem konkurrens. Senare i höst ska världens främsta golfspelare göra upp på exakt samma bana
A golfbana with a view, skulle filmen om Port Royal självklart heta.
Att skytte överhuvudtaget kunde äga rum på Bermuda var ett resultat av ett arbete utöver det vanliga. Bermuda ändrade i sin lagstiftning, som helt förbjuder vapen, för att göra NatWest Island Games möjligt. Ålänningen Niklas Rehn slutade på en tredjeplats.
Av alla sporter här i världen hör cyklingen till de tuffaste. Kunde därför inte missa gatloppet i centrum av Hamilton i går kväll. Magiska prestationer, svindlande omkörningar och mod utan dess like får man se under sådana tävlingar. Om cykling har jag skrivit tidigare.


Kommentarer

Populära inlägg